Disznótoros bulival ünnepelte tavalyi Guinness-rekordját Sajóvámos

Megosztás

„Vamos Sajóvámos!” – ezzl a felhívással csalogatta a résztvevőket szombaton a Borsod megyei község, ahol ismét megrendezték a hagyományos télűző disznótoros vigasságot. A rendezvény egyik különlegessége, hogy a település tavaly Guinness-rekordot állított fel egy 3972 méter hosszú kolbásszal, amelyet három tonnányi sertéshúsból készítettek. Idén ugyan nem próbálkoztak újabb rekorddöntéssel, de a versenyek és az ínycsiklandó fogások így is garantálták a jó hangulatot.

A fesztiválon a résztvevő csapatok különböző disznótoros ételekkel, pálinkákkal és pogácsákkal mérhették össze tudásukat, miközben a látogatók kóstolhattak és vásárolhattak is az elkészült finomságokból – számolt be róla a MiNap.

A hagyományos hurka, kolbász és tepertő mellett a látványos sütéssel készített malacpecsenye és a hájas sütemény egyaránt nagy sikert aratott. Váradi Lajos polgármester úgy fogalmazott, aki Sajóvámosra látogat, az „haza érkezik”, hiszen a rendezvény célja, hogy közösségi élményt teremtsen és megőrizze a helyi hagyományokat.

Sajóvámos újabb kolbászrekordra készül

Nagy szerepet kaptak emellett a kulturális programok: gólyalábas és óriásbábos előadások, néptáncbemutatók szórakoztatták a közönséget, majd a Lakodáré zenekar és az Elwood Boogie alapozta meg a hangulatot.

Tavaly februárban, a tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Vámos-Toros Napon a helyiek egy Guinness-rekord megdöntésére vállalkoztak: 3000 kilogramm húspépből próbáltak 4 kilométer hosszú kolbászt készíteni.

Bár a kitűzött célt néhány méter híján nem érték el, így is lenyűgöző, 3972 méteres kolbászt sikerült tölteniük.

Kép: Vajda János/MTVA

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz!

Kapcsolódó cikkek